keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Uudet kengät, uusi reitti, uusi nopeus

Olin päivällä kokeilemassa metsästysretken saalista. Tajusin heti, että kenkäni näyttävät enemmän tiikerin kuin leijonan tassuilta ja tiikeriäkin enemmän undulaatilta tai koralleissa asustavalta kalalta, mutta eiköhän kurakeli tee tehtävänsä ja kohta värikin on oikea.

Myyjä alias metsästysapulainen numero yksi lupasi, että huomaisin varmasti eron vanhoihin, hyvin tuettuihin kenkiini ja kyllä hän oli oikeassa. Hän oli oikeassa myös siinä, että kantapää oli hyvin tuettu. Olisin olettanut, että keveys tuntuu kantapäässä, joka iskeytyy maahan ensimmäisenä, mutta ehei - se tuntui päkiöissä. Vielä kummallisempaa on, että se tuntui kihelmöintinä aivan kuin jalkapohjastani olisi menossa tunto tai jotain. Se oli hassua. Mutta niinhän sen pitikin mennä: leijonan muhkeat polkuanturat jäivät kaupaan pehmentämään pienten pentujen askeleita ja minä otin mukaani vain nopeuden ja keveyden.

Harmi, etten tajunnut ostaa samalla tehokkaampia keuhkoja, sillä liian hyvillä varusteilla tulee helposti kiidettyä lujempaa kuin olisi hyväksi. Onhan se mukavaa, että keskinopeus on melkein minuuttia parempi kuin yleensä, mutta jos palkkana on aivan liian korkea syke, ei siinä paljon ole järkeä. Sykemittari sekosi, joten todellisista luvuista ei ole tietoa, mutta päätellen keuhkojen tuntemuksista ja suihkunkin jälkeen kuumuutta hohkaavista poskista pk-alueella ei pysytty montaakaan kilometriä.

Huomenna teen vain pikku verryttelyn vanhoilla kengillä, mutta perjantaina uudet tossut saavat tilaisuuden osoittaa, että niilläkin on mahdollista juosta ohjeiden mukaan. Juoksurutiineihini mahtuu toistaiseksi niin vähän vauhtilenkkejä, että uusien kiitureiden rajoittaminen niihin ei ole järkevää. Varmasti puolet innokuudesta putoaa pois, kun kengät vähän likastuvat ja uutuudenviehätys katoaa. Sitten tajuan, ettei kaupasta (savannilta) oikeasti kannettu kotiin nopeutta vaan pelkät kuoret, joilla nopeaa jalkaa suojellaan.

2 kommenttia:

  1. Oho, sullahan on blogi nykyään! Hieno juttu :)

    Mitkä kengät ostit? Omat uudet poponi eivät istu vielä ihan täysin jalkaan vaan reilun vitosen jälkeen alkaa jalan sisäsyrjät hankaamaan ja tulee rakkoja :I Ja kahden viikon päästä ois puolimaraton.. Toivottavasti rakkolaastarit ja varovainen totuttelu tuovat hyvän tuloksen.

    VastaaPoista
  2. En voinut vastustaa kiusausta, kun totesin, että juoksusta riittää sanottavaa enemmän kuin lähipiiri jaksaa kuunnella :D

    Ostin Adidas Adizero Adiokset. En välttämättä olisi päätynyt kevyisiin kenkiin, mikäli vaimennettuja olisi löytynyt. Mutta kuten edellisestä merkinnästä huonosti ilmenee, Adizerot olivat kaupan ainoat tarpeeksi suuret kengät. Takerruin niihen kuin viimeiseen oljenkorteeni, koska olisihan voinut olla, että toisessa kaupungissa ei olisi ollut niitäkään. Ja se ehkä vaikutti ostopäätökseen aika tavalla, että äiti tarjoutui maksamaan kengät synttärilahjaksi.

    Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen! Olen juossut niillä n.20km, eikä ole tullut rakkoja ollenkaan. Oikea sitomiskireys on vielä vähän hakusessa, sillä kengät jää joko löysälle tai sitten puristaa pahasti. Mutta uskon, että asia hoituu nyt kun minulle opetettiin kiristämätön nauhoitustapa.

    Voi harmi, että kenkäsi ovat noin oikulliset. Mutta kyllä kahdessa viikossa voi tapahtua ihmeitä. Ja vaikka puolimaraton rakkoja lisäisikin, niin luultavasti olet niin haltioissasi uuden ennätysajan juoksemisesta, ettet edes huomaa asiaa ennen kuin maaliviivan jälkeen!

    VastaaPoista